Marja Hassi

Eläinlääkäri

Tervetuloa isot ja pienet lemmikit! Olen eläinlääketieteen lisensiaatti Marja Hassi, toimin klinikkamme johtavana eläinlääkärinä. Työkokemusta minulle on karttunut vuodesta 2004 alkaen erilaisia sijaisuuksia tehdessä eri puolilla Suomea kunnes 2007 perustimme oman klinkan Alfapet Eläinlääkärit. Aloitin hammashoidon jatko-opinnot syksyllä 2011 osallistumalla ensimmäiseen kongressiini Kreikassa. Aiheina mm. Basic dentistry & oral surgery, diagnostic imaging and oral pathology. Lähtöajatus oli ostaa pora, jotta hampaiden poistaminen olisi helpompaa. Luennoilla levittäytyi kuitenkin kokonaan eri maailma ja ymmärsin äkkiä, miksi ihmispuolella hammmaslääketiede ja lääketiede opiskellaan erikseen. Kiinostuin valtavasti mm. parodontiitin syistä ja seurauksista ja ymmärsin koulussa oppineeni vain pintaraapaisun koirien ja kissojen suun ja hampaiden sairauksista. Tästä ponnistin kursseille ja uusiin kongresseihin, 2013 hammashoidon kysynnän kaasvaessa saimme lisätilat viereisestä rakennuksesta.                              

Tällä hetkellä hoidan pääasiassa hammaspotilaita ja pehmytkirurgisia leikkauspotilaita päivät pitkät.  Opettelen juurihoitojen tekemistä toistaiseksi vain poistetuilla hampailla ja perehdyn leukakirurgiaan esimerkiksi kasvaimen vuoksi poistettavan leukaluun osan myötä. Jatkossa on suunnitteilla ainakin oikomiskurssi ja jokavuotiset EVDS hammaskongressit. 

Tämä tie on ollut mielenkiintoinen ja silmiä avaava sekä ammattiylpeyttä nostava ja aika kuluu kuin siivillä työskennellessäni unelmieni ammatissa. Lenkeille minua vie punainen irlanninsetteri Meli ja venäjänvinttikoira Jessi. Rakastan leipomista ja maalaamista ja tyttäreni ovat mielellään touhussa mukana.

Hammashoidon- ja kirurgian jatkokurssit: ESAVS (European school of advanced veterinary studies) kurssit Accessiassa Ruotsissa 2012-2014 Dentistry 1, 2, 3 sekä Oral Surgery. Accessian hammaskursit Ruotsissa: Extracting teeth ja Perfecting Endodontics. ESAVS soft tissue surgery 1 ja 2 v. 2016 Vienissä.  

Kongressimatkat: EVDS (European veterinary dental society) 2011-2017, BSAVA (British small animal veterinary assosiation) 2015-2018, London vet show 2016-2018.

Sulje ikkuna